Monitoare profesionale vs. Televizoare

Una dintre cele mai raspandite confuzii de care ne lovim atunci cand discutam despre monitoare profesionale este cea care se face intre un televizor obisnuit, destinat consumului casnic, si un monitor profesional, cu o destinatie specializata. Chiar daca ambele pot sa arate aproximativ la fel, si sa foloseasca ecrane cu aceeasi tehnologie (de exemplu, LED), diferentele intre aceste tipuri de produse sunt foarte mari si ele nu sunt si nici nu trebuie sa fie interschimbabile.

Vom intra in detalii in postari ulterioare, insa merita precizat, inainte de a parcurge o serie de diferentiatori ai monitoarelor profesionale, ca acestea nu au TV Tuner, de cele mai multe ori, cu exceptia unor produse speciale, destinate unor industrii anume, precum cea hoteliera.

 

img-p-pny555-meeting-people-960

  • Monitoarele profesionale sunt făcute să funcționeze în regim continuu 24/7 sau, în cazuri mai rare, 16/7.
  • Monitoarele profesionale beneficiază de garanție pentru regimul lor prevăzut de funcționare. Televizoarele nu.
  • Monitoarele profesionale beneficiază de timpi de intervenție foarte mici în caz de defecțiune. Nu trebuie să așteptați 15 zile cu ele în service.
  • Monitoarele profesionale sunt făcute cu componente profesionale cu toleranță mică, construite astfel încât să reziste la condiții speciale de utilizare și în medii specifice (ex. baruri, cafenele s.a.)
  • Monitoarele profesionale pot funcționa atât pe orizontală cât și pe verticală fără ca unghiul de vizionare să sufere și fără ca poziția să influențeze în vreun fel funcționarea lor.
  • Monitoarele profesionale sunt dotate cu numeroase conexiuni care să asigure compatibilitatea lor cu o serie întreagă de aparate care să le ofere input. Acestea sunt mult mai rezistente decât în cazul aparatelor de uz casnic, și permit conectări și deconectări repetate în deplină siguranță.
  • Luminozitatea monitoarelor profesionale, în funcție de model și de condițiile de utilizare, poate fi suficient de mare pentru ca ecranul acestora să rămână perfect vizibil chiar și în condiții extreme (ex. lumina soarelui).
  • Monitoarele profesionale beneficiază de filtre antireflex speciale pentru ca vizibilitatea conținutului lor să nu fie afectată în spațiile comerciale.
  • Conținutul monitoarelor profesionale poate fi gestionat la distanță, iar managementul unităților permite o serie întreagă de funcții care pot fi adaptate cu ușurință specificului fiecărui business.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *