Inovatia in bucatarie: Tocator cu touchscreen.

Cineva remarca cu cateva zile in urma ca electrocasnicele au ramas cu mult in urma, fata de deviceuri precum smartphoneurile. Daca la acestea din urma tehnologia a evoluat extrem de mult in ultimii ani, un frigider este… tot un frigider. Cu mici diferente de design, consum, si cateva elemente extra precum dozatorul de apa, nu observam o atat de mare diferenta intre generatiile diferite ale acestor aparate, pe cand, daca incercam sa comparam un Nokia 3310 cu un iPhone, schimbarea este enorma atat ca design cat si ca functionalitate.

Si totusi, inovatia poate veni in bucatarie chiar si acolo unde nu te astepti. Designerul de produse Siobhan Andrews a conceput un tocator cu touchscreen interactiv, Chop-Syc. Acesta se poate conecta la o reţea wi-fi, care poate cântări ingrediente, propune reţete şi calcula cantitatea de alimente, în funcţie de numărul invitaţilor la masă.

Siobhan Andrews a participat la un concurs , finanţat de Sharp Laboratories of Europe, #Getitdownonpaper, iar inovatia a placut atat de mult incat SHARP Labs a hotarat sa creeze un prototip impreuna cu finalista.

Ati folosi asa ceva in bucatarie? Dispozitivul este prevazut cu sticla securizata, asa ca puteti taia fara grija o ceapa si un morcov. Nu stiu daca puteti si bate carnea pentru snitel, dar in cazul acesta mai bine ati folosi un tocator mai ieftin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *