Cum sa scapi de alergia la praf

Toamna, de obicei, oamenii cu  alergii incep din nou sa aiba probleme, asa ca ne-am gandit ca ar fi un moment bun sa scriem acest articol. Mai ales daca locuiti intr-un oras precum Bucurestiul, aglomerat si poluat, praful va poate provoca neplaceri si este bine de stiut ca nu doar medicul va poate salva, si exista destul de multe lucruri care pot fi facute si tin doar de dumneavoastra.
Daca afara nu puteti controla alergenii din aer sau praful, acasa, din fericire, acest lucru este posibil. Insa recomandarea esentiala este mai degraba contraintuitiva, mai ales daca locuiti intr-o zona mai poluata sau mai la marginea orasului: nu deschideti prea des geamul sa aerisiti, mai ales daca aveti in casa un aparat care gestioneaza alergenii din aer, cum ar fi un purificator de aer sau un aparat de aer conditionat cu functie de purificare.

Daca deschideti geamul, impreuna cu “aerul proaspat”, care este de obicei poluat si in niciun caz curat, intra din nou praf si o sumedenie de alte microorganisme. Insa nu este suficient sa stati nici cu geamurile inchise si purificatorul pornit daca nu aveti grija si controlati o alta sursa importanta de alergeni: aspiratorul. Majoritatea aspiratoarelor pe care le gasim in hypermarketuri si magazinele de specialitate nu sunt dotate cu filtre suficient de bune pentru a impiedica alergenii sa se raspandeasca in aer. De aceea este indicat sa folositi un aspirator cu filtru HEPA, chiar daca pretul unui astfel de aparat poate parea nejustificat si prohibitiv.

Covoarele mari, atat de utilizate la noi, contribuie si ele la praf si constituie un mediu propice pentru acarieni. Incercati pe cat posibil sa le inlocuiti cu covorase mai mici sau presuri care pot fi spalate la masina, sa renuntati la ele pentru pardoseli ceva mai prietenoase precum parchetul, sau, daca nu, sa le curatati cu abur.

Nu in ultimul rand, salteaua, asternuturile de pat si pernele pot fi si ele inlocuite cu unele antialergice care va garanteaza un somn mai placut. Daca ati bifat toti itemii de pe lista, nu va mai ramane decat unul singur, care va va garanta ca, cel putin in timpul petrecut acasa veti respira mai bine si mai sanatos: purificatorul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *