Cum aleg un frigider? 3 lucruri pe care oamenii uita sa le verifice

Cumpararea unui frigider constituie un eveniment important in sanul unei familii. Nu este doar o investitie semnificativa, ci si una cu puternice implicatii. Frigiderul este locul in care depozitam mancarea, un aparat electrocasnic pe care il pastram foarte multa vreme si, daca nu suntem atenti in momentul alegerii, putem fi nevoiti sa ne ajustam stilul de viata in functie de frigider, si nu invers, dupa cum ar fi normal.

Inainte de a cumpara un frigider, sunt cel putin doua aspecte pe care toata lumea le ia in considerare: pretul si dimensiunea. Pretul este, in general, cel mai important criteriu, insa nici dimensiunea nu este de neglijat. In Romania inca se cumpara mai multe combine frigorifice decat frigidere cu doua usi. Este suficient sa mergeti in orice magazin de electrocasnice, sau sa va uitati online, si veti vedea ca frigiderele cu doua usi sunt extrem de rare.

Motivul este unul foarte simplu, si am putea spune chiar “cultural”, daca prin cultural intelegem obiceiuri de consum specifice. Oamenii vor nu atat frigidere mari, cat congelatoare mari, pentru a pastra peste iarna alimentele, si in special carnea. Chiar daca in prezent gasesti tot timpul anului sortimente diverse de carne si legume proaspete in hipermarketuri, carnea de porc trebuie pastrata undeva iarna, la fel si carnea de pasare taiata la tara si trimisa catre membrii familiei.

Revenind insa la “ale noastre”, va prezentam mai jos trei aspecte extrem de importante de care trebuie sa tineti cont inainte de a achizitiona un (nou) frigider, sau o (noua) combina frigorifica:

  1. Dimensiunile incaperii in care urmeaza sa il amplasati, precum si, extrem de important, dimensiunile usilor prin care trebuie sa treceti pana ajungeti acolo. Am intalnit clienti care au comandat frigidere fara sa faca aceste masuratori iar in momentul in care le-a fost livrat aparatul fie nu au putut sa il bage in casa, fie nu a incaput pe usa in bucatarie. Uneori s-a rezolvat cu demontatul usii, alteori cu demontatul usilor frigiderului, si intr-un caz acesta a incaput pe geam. Dar se poate intampla ca pur si simplu sa nu intre si sa nu mai aveti ce face in aceasta privinta. Este o situatie mai mult decat suparatoare care poate fi evitata cu un calcul relativ simplu.

cpro_02

  1. Posibilitatile de aranjare interioara a rafturilor, din frigider. Am vazut la o prezentare un frigider premium, cu trei usi, extraordinar. Finisajele erau impecabile, avea o multime de functii atractive insa… nu incapea in el oala mare de ciorba. Rafturile erau fixe si la inaltimi destul de mici, astfel incat nu am fi putut baga in el nici o oala zdravana (cu ciorba sau cu sarmale), dar nici un pepene rosu, vara. Nu doar frigiderele, ci si alte electronice sau electrocasnice (si, desigur, si mobila) facute pe un alt continent sunt adaptate stilului de viata de acolo. Daca acolo se consuma foarte multe semipreparate si fie nu se gateste aproape deloc, fie se gateste doar in cantitati mici, acest lucru se va vedea si in interior, dupa cum a fost cazul frigiderului din povestea de mai sus. Trebuie sa va asigurati ca nu veti fi nevoiti sa va schimbati toate ustensilele de bucatarie sau va schimbati modul de a gati din cauza unui aparat.
  2. Calitatea materialelor suprafetelor cel mai intens folosite. De obicei, la combinele frigorifice de la noi, acest lucru se poate vedea, concret, in doua locuri. La manerele usilor congelatorului sau frigiderului, si la capacele sertarelor de legume si de la congelator, care au manerul incorporat. Mai ales la congelator, unde sertarele sunt mult mai incarcate, daca plasticul nu este destul de solid, acesta va ceda repede si veti fi nevoiti sa inlocuiti sertarul sau doar capacul acestuia la un pret care poate ajunge la un procent important din valoarea frigiderului.

Acestea fiind spuse, va dorim cumparare placuta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *