Ce monitor CCTV sa folosesc pentru sistemul de supraveghere video?

Daca aveti sau doriti sa instalati un sistem de supraveghere video care functioneaza in regim 24/7, aveti cu siguranta nevoie si de un monitor cctv special pentru a putea vizualiza constant fluxurile provenite de la camerele amplasate in perimetru. Alegerea monitorului nu trebuie deloc neglijata, si cu cat creste importanta sistemului de supraveghere pentru dumneavoastra sau pentru afacerea dumneavoastra, cu atat trebuie sa creasca si importanta acordata monitorului.

Matrix
Solutia cea mai ieftina pentru aceasta este un monitor de calculator dedicat, care sa afiseze non stop camerele. Principalul avantaj al acestei solutii este, cu siguranta, pretul, insa dimensiunile si rezolutia sunt deseori un compromis necesar insa problematic.

Solutia cea mai putin fiabila este un televizor folosit pe post de monitor. Din pacate, acesta este un compromis foarte des intalnit, insa daunator pe termen lung. Motivele sunt nenumarate si tin in principal de diferentele consistente intre televizoare, prevazute pentru uz casnic, si monitoarele profesionale, create special pentru o utilizare indelungata si mult mai solicitanta. Pentru a enumara doar cateva dintre ele, o lista ceva mai completa putand fi gasita intr-un articol dedicat (INSERT LINK), garantia pentru produsele de uz casnic, precum televizoarele, nu acopera nicaieri si utilizarea lor pe post de monitoare, pentru firma. Televizoarele sunt prevazute pentru o utilizare zilnica de cel mult 6-8 ore, pe cand monitoarele profesionale sunt facute in asa fel (de la alegerea componentelor si pana la alcatuirea solutiei finale) incat sa reziste 24 de ore pe zi, 7 zile din 7. Garantia acestora este de obicei mai mare decat la televizoare, undeva intre 3 si 5 ani.
Solutia ideala este un monitor profesional, cu functionare 24/7, rezolutie si luminozitate ridicate si adaptate continutului si mediului in care va fi amplasat. Diagonalele mari permit afisarea simultana a mai multor fluxuri video, fara compromisuri, si fara uzura rapida pe care afisarea continua a unei imagini statice (pentru zonele fara trafic) o poate provoca la un ecran obisnuit, prevazut pentru uzul casnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *